Bildresultat för Reiki symbolgif

Historikern i Reiki 

 

Den person som grundade Reiki var Dr Mikao Usui, teologie doktor, rektor och lärare på ett universitet i Kyoto, undervisade i kristendom i början på 1800-talet. Hans elever ville att han skulle ta reda på hur Jesus gjort när han helat människor och djur med bara händerna. Han sökte efter svaret i många år och fann till slut något som förde honom lite närmare sanningen i 2,500 år gamla buddistiska skrifter.

 

Skrivet på sanskrit fanns symboler, ord och olika tekniker for helandets konst. Han satte sig på toppen av det heliga berget Kuriyama i Japan, där han planerade att sitta i tjugoen dagar i fasta och meditation för att förstå innebörden av det han läst och studerat i skrifterna.

 

Den sista dagen fick han en upplevelse, initiering, som gjorde att han själv hade kunskapen och energin att hela. Han tillbringade resten av sitt liv med att undervisa människor i Reiki Healing, och initierade även flera Reikimaster som i sin tur fortsatt att föra denna tradition vidare!

 

Hayashi initierades till Reiki Mästare av Dr Usui 1925 och öppnade en Reiki klinik i Tokyo. Han skapade standard handpositionerna, systemet med tre grader och initierings proceduren. Han initierade i sin tur Hawayo Takata, född 1900, som blev änka vid 30 års ålder och jobbade hårt på ön Kauaui i Hawaii.

 

När hon inte kunde bli frisk på skolmedicinsk väg sökte hon hjälp på Hayashis klinik i Japan, där hon efter fyra månaders intensiv behandling blev botad. Fru Takata jobbade på kliniken ett år och under tiden tjatade hon om att fä bli initierad. Men under den tiden var det bara män som fick bli initierade och de sa också att det inte fick foras ur landet för Reiki var japanskt.

 

 

 Hon gav sig emellertid inte och blev initierad till andra graden innan hon återvände till Hawaii och startade själv en Reiki klinik. 1938 bjöd hon in Dr Hayashi och fick sin master initierad. Två av de som fru Takata initierade var Wanja Twan till Reiki Mästare 1979, och Phyllis Lei Fummoto samma år. Mellan 1970 fram till hennes bortgång 11 december 1980 initierade Takata 22 till Reiki Mästare. Jag själv har själv läst första, andra, för Mona Olsson och tredje Mastern för Sonja och Dag Lindlöf. Sen har jag själv gjort olika Healingkurser.

Bildresultat för Reiki symbolgif

 

Kärlek & Kraft Norrskensgudinnan