Bildresultat för greendividers gif

Oberoende:

Jag trodde jag var oberoende. Jag trodde jag var osårbar. Så kom du. Du räddade mig ur vardagen, visade mig något nytt. När du gick så stannade mitt liv. Men min stolthet hade jag kvar. Så kom du åter och lät dig ta över mitt liv igen. Igår gick du din väg för alltid. Nu har jag inget kvar för den här gången tog du min stolthet med dig.

Bildresultat för greendividers gif

Tindra vackra Stjärna:

Tindra vackra stjärna och lys min ensamma och vilsna färd. Om jag kunde så följde jag med dig så gärna, i från fjärran till hemmets färd. Tindra vackra stjärna långt bort till en öde strand, varje natt i drömmen jag återvänder till av ett ljus av ett främmande land

 Bildresultat för greendividers gif

Gräset på heden

Gräset på heden: ensam på heden står jag människor omkring är gräset så långt ögat når. Gula, sargade strån, torkade, bleka och jag står mitt bland dem. Med vinden kring anklarna mitt ibland dom bleka och sargade strån de fladdrar vrider sig, vänder sig efter vinden alla åt samma håll. Står de böjda under himlen samtidigt. Jag trampar i gräset på heden under min vandring och hoppas att mina spår ska synas på heden.


 

Bildresultat för greendividers gif

Denna dikt tillägnade jag min mamma på hennes 80-årsdag. R.I.P Mamma -

När du är trött och ledsen och livet blir alltför svårt.

Vill jag hjälpa dig bära det som är jobbigt och svårt.

När du tvivlar på allting du ser och känner dig ensam och svag vill jag få dig att fatta att det kommer en ljusare dag.

När du inte orkar förklara och själv inte orka stå.

Låt mig få gråta med dig låt mig få försöka förstå.

När alla andra försvunnit våga lita på mig jag lovar att inte svika, att alltid finnas hos dig.

 

 Bildresultat för greendividers gif

Fotspår i snön

Innan du ger dig in i kärlek lär dig springa över snö utan att lämna fotspår.

 

Bildresultat för greendividers gif

Till den jag älskar:

Månens skarpa sken lyser upp den mörka natten.

Vid en porlande bäck finner jag det friska vattnet. Tittar upp mot stjärnorna ser en stjärna falla ner sluter mina ögon det är dig jag ser.

Det är du som är månen lyser då allt är grått Du är det friskaste vatten släcker törsten och smakar gott.

Nu vet jag det är dig jag älskar det är dig jag håller av. Följer du mig stigen fram så greppa min vandringsstav.

 Bildresultat för greendividers gif


Min vän förgät mig ej:

Där vid stigens sida mina ögon dig söker. Du som blev min vän. Med din sköna färg och enkelhet. Med tysta ord jag talade, du mig förstod du nickade till svar Du gav mig kraft och inre värme. Det var så skönt min vän du var.

Med lätta steg var dag till dig jag vände med delad glädje vi tillsammans var. Det onda i världen jag ej kände allt det goda hos dig fanns kvar. Med sorg i mitt sinne och hjärta när du av frost och kyla vissnar ner men du bugade och spröjsade

Gråt ej min vän, nästa år jag kommer åter då vi tillsammans drömma får. Nu våren med sin värme kommit där vid stigens sida jag söker, för att åter finna dig min vän. Dig min lilla Förgät mig ej.

Bildresultat för greendividers gif


 

Varje vindpust påminner om dig:

Min vilda längtan ser på dig , det brinner en eld så stark och så het ingen kan släcka den. Det som tänts inom mig så älskar jag att jag glömmer mig själv, så saknar jag, att jag hör gråt inom mig, så längtar jag, att varje vindpust påminner om dig. Om natten vaknar jag och skriker av ångest, jag tittar på stjärnorna önskar jag vore en av dem. Föddes jag för att möta dig. Jag går genom elden, lämnar fotspår av aska efter mig. Den enda sanning jag vet är du, Den enda jag känner är en längtan så stor efter dig.


Bildresultat för greendividers gif 


Bildresultat för greendividers gif

Kärlek & Kraft Norrskensgudinnan